Tapadást javító emulzió - HE 449

Műanyag diszperzió, amely tapadóhídként szolgál ásványi alapú vakolatokhoz, esztrichekhez.


sopro nemet minoseg tanusitvanysopro homerseklet tanusitvany


Felhasználási terület: Kül- és beltérre

Tulajdonságok: Könnyen felhordható

Alkalmazása: Vakolatokhoz, esztrichekhez

Anyagszükséglet: Körülbelül 100-200 g/m2 előkezelés, 10 mm-es rétegvastagság esetén 700-2000 g/m2 adalékként


Friss a frissre felhordható. Habarcsok, esztrichek és iszapok adalékaként is használható. Megakadályozza a habarcs felhólyagosodását. Kiemelkedő tapadóerejű szer.Alapozók és tapadóhidak

Az alapozók és a tapadóhidak a burkolandó felületek szilárdságát növelik, és más fontos fizikai tulajdonságait javítják, valamint a kiegyenlítő rétegek, ragasztók könnyebb megtapadását és bedolgozhatóságát segítik.

Burkolat alapozó, tapadóhíd, kötőhíd

A burkolást végző szakember hiába csinál egy alapos takarítást a burkolás megkezdése előtt, akkor is rengeteg, szemmel nem látható por maradhat a beton felületén.
Az alapozás egyik szerepe az, hogy ezt a felszínen lévő, a szem számára láthatatlan port megkösse, valamint hogy bejusson a felület pórusaiba, és ezáltal meg is erősítse azt, vagy épp alulról érkező párát elzárja.
A megfelelően felhordott alapozóréteg növeli a felület szilárdságát. A mélyalapozó a különböző felületek közti eltérő nedvszívási képességet (abszorpciót) kiegyenlíti, a pórusokat elzárja, így képezve egy úgynevezett tapadóhidat, melynek szerepe a felhordandó rétegek és alapok közti megfelelő tapadás biztosítása. A sokszor érdes felületű kötésközvetítő anyag kül- és beltérben a burkolatok és az aljzatkiegyenlítő réteg felhordása előtt, erőzáró kapcsolatot létrehozó alapozóként használatos.
A kötőhidak segítségével a már meglévő, még jó állapotú hidegburkolatok akár bontás nélkül is átburkolhatók. A filmréteget képző alapozóréteg a meglévő aljzatok felújításakor is használható, nedvszívó és tömör szerkezeteken egyaránt. Az alapozók összetételük szerint csoportosítva lehetnek szintetikus gyanták, diszperziós anyagok, vezetőképes előkenők illetve gyorsalapozók.