Sopro Brillant® flexibilis fugázó anyag

Cement alapú, gyorsan kikeményedő, flexibilis, víz- és szenny- taszító, minőségű fugázó anyag gyöngyeffektussal, mindenfajta kerámia burkolat, betonkő és természetes kövek valamint üvegmozaik fektetéséhez kiemelkedő bedolgozási tulajdonságokkal.


sopro kornyezet kimelo tanusitvanysopro osztrak minoseg tanusitvanysopro antibakterialis tanusitvanysopro europai szabvany


Felhasználási terület: Kül- és beltéren, falra és aljzatra

Tulajdonságok: 1-10 mm fugaszélesség

Alkalmazása: Padló- és falfűtéshez

Anyagszükséglet: Kalkuláció alapján


A finom és sima fugafelület, az antibakteriális tulajdonsága és tartós színei biztosítják a hosszantartó, szép fugaképet. A flexibilis fuga anyag különösen ajánlott gyenge szívóképességű burkolatokhoz és elszíneződésre hajlamos természetes kövekhez. Rendkívül könnyen tisztítható és antibakteriális felületet képez. Pozitív tulajdonsága a repedésmentes kikeményedés, fotokatalitikus öntisztító folyamat, valamint a színtartósság.

Választható színek*

sopro brillant fuga anyag szinek

  * A színek a valóságban eltérhetnek, kérjük keressék fel üzletünket, ahol a színek élőben is megtekinthetők.Fugázó anyagok

A fugázó anyagnak az esztétikai szempontok mellett számos funkcionális feladatot kell ellátnia:
A fugázó anyagok a lefektetett járólapok és kiburkolt fali csempék közti hézagok feltöltésére lettek kifejlesztve. Így az esztétikus megjelenés mellett számos funkciót kell ellátniuk.

Fugázó anyagok jellemzői

Higiéniai okok miatt fontos, hogy a kerámia burkolatok vágott, mázatlan széleit lezárja, tisztíthatóságát megkönnyítse.
A használatból, fizikai terhelésből és hőingadozásból adódó méretváltozást és apró rezgéseket rugalmasságának köszönhetően kiegyenlítse és elvezesse úgy, hogy a szerkezetében ne keletkezzenek repedések, törések.
Ez a rugalmasság egyre nagyobb szerepet kap, ugyanis a folyamatosan növekvő lapméretekkel szemben a fuga szélessége egyre csökken. Ez azt jelenti, hogy egységnyi fugázó anyagnak egyre több terhelést kell kibírnia. A legmodernebb, csúcsminőségű fugázó anyagok ennek megfelelően a legkülönbözőbb burkoló anyagokhoz és körülményekhez is igazodnak.
Ma már a fugázó anyagok olyan széles skálája érhető el, ami minden esztétikai és használati igényt képes kielégíteni. A hagyományos anyagok mellett elérhetőek flexibilis és design fugázó anyagok is.