Az Aparici Ceramica a gyártás és az innováció területén is a legmagasabb színvonalat képviseli. 
A mai napig családi tulajdonban lévő cég a prémium minőségű kerámia és porcelán gyártás egyik vezéregyénisége mind fejlesztés, trendek és gyártás területén. A márka sikerét a több mint ötven évre visszatekintő filozófiának tulajdonítják, miszerint a termékeket sosem lehet pusztán építőanyagnak tekinteni, hanem a belsőépítészet meghatározó elemei, ami garancia a kiváló minőségükre és esztétikájukra.

Az Aparici burkolat története

Maximiano Aparici az 1940-es években kezdte el a kézműves vörösagyag bizcocho csempe gyártását egy kis kemencében a spanyol Alcora városában, melyet a tizenhatodik század óta ismert a fontos fazekas hagyománya miatt. Ezeket a lapokat ugyanazzal a helyi vörös agyaggal gyártották amelyet ma is használnak, majd az üvegezett stúdiókba értékesítenek. Ráadásul a mai napig ugyanazokat a színeket és designt alkalmazzák a burkolatok mázas felületén, mint akkoriban.
Miután már több mint két évtizede a saját kemencéjében égette ki a burkolatokat, Maximiano Aparici a feleségével együtt megalapította az Aparici Ceramica-t 1961-ben. Az első Aparici gyár volt az ő legnagyobb büszkesége, hiszen akármilyen kicsi is volt, lehetőséget biztosított neki, hogy magasabb szinten kezdjen burkolatot gyártani. Lehetővé tette, hogy a gyártási folyamat végén egy kettős égetési technológiával létrehozzon egy ellenálló és mutatós mázas felületet a burkolat
Több mint ötven évvel és három generációval később az Aparici Ceramica olyannyira kinőtte magát, hogy mára már több mint 140 országba exportál világszerte és számos különböző gyártó üzemmel rendelkezik a spanyolországi Alcora mellett. A cég gyökerei azonban a mai napig a Maximiano Aparici által lefektetett kövekhez futnak vissza.

Az Aparici küldetése

Az Aparici tervezőit a kultúrájuk, az emberek, az ügyfelek és a termékeik iránti szenvedélyük vezeti. Arra törekszenek, hogy innovatív és átfogó termékpalettát és megoldásokat nyújtsanak a felhasználók és a szakemberek számára egyaránt. Cégként elkötelezetten küzdenek ügyfeleik sikerességének és elégedettségének érdekében azáltal, hogy:
o Kiemelkedő minőségű szolgáltatásokat nyújtanak, amik találkoznak a vevői követelményekkel
o Olyan szakértői csapatot tartanak fent, akik kellően erős támogatást nyújtanak a tervezés és a megfogalmazott igények megvalósításának terén
o Személyreszabott szolgáltatásokat és termékeket nyújtanak, amik az üzleti kapcsolatokra épülnek
o Létrehoztak egy globális hálózatot az üzleti közösségben, amely az ügyfelek igényeit szolgálja világszerte.

Az aparici által képviselt értékek

Minőség – Az Aparici a folyamatos kiválóság elérésére összpontosít, és az olyan magas minőségű burkoló lapok gyártására fókuszál, amelyek a burkolási folyamatól kezdve a teljes életciklusukon keresztül a legmagasabb szintű megbízhatóságot nyújtják.
Szolgáltatás –
A céljuk az, hogy hosszú távú üzleti partnerekkel dolgozzanak, és mindenkor kiváló szolgáltatást nyújtsanak számukra a maximális ügyfél-elégedettség elérése érdekében.
Innováció – Az innovatív tervezést és technológiát az Aparici cég lényeges részeként alkalmazzák. A szenvedély vezeti a folyamatos innovációkat minden lehetséges területen.

Felelős gyártás

Alapvető szakértelmük a fal- és padlóburkolatok gyártása terén, valamint a prémium minőség, a technológiai innováció és a rendkívüli kiszolgálás a legmodernebb lakó és közelti helyiségeinket támogatja. A létesítmények összesen három gyártóüzemből és két teljesen fedett raktárból állnak, amelyek összességében 1 millió négyzetmétert tesznek ki a spanyolországi Castellónban.

Termelési üzemeik a legújabb, automatizált vezetési technológiával működnek, a préselés, a szárítás, a zománcozás, az égetés és a besorolás egyes területein, és számos minőségellenőrzési folyamat során alkalmaznak a kézi megoldások mellett automatizált eljárásokat.

Az Aparici környezet iránti elkötelezettségét az ISO 9001 és az ISO 14001 tanúsítványoknak megfelelés támasztja alá, amelyek igazolják, hogy termelési módszereik hatékonyak és kevéssé befolyásolják a környezetet és a természeti erőforrásokat. Ehhez kapcsolódik közvetlenül a termékeik nagy arányú (közel 70% újrahasznosítása.

Az Aparici-nél csak kiváló minőségű termékeket állítanak elő, mert úgy vélik, hogy a kiváló minőségű termékkel járó tartósság az egyik legmeghatározóbb módja a környezet hosszú távú tiszteletben tartásának és gondozásának.

Társadalmi felelősségvállalás

A fenntarthatóság elérése termelési folyamataik során mindig elengedhetetlen volt az Aparici számára; ugyanakkor, mint a Valenciai Közösségben Alcora városában mélyen gyökerező vállalkozás számára, a helyi szociálisan felelős kezdeményezések is kezdettől fogva prioritást élveztek.
A helyi közösség bevonása különböző kezdeményezések révén törekszik a társadalom fejlesztésére is:
• - Oktatási: FUE-UJI, IESE Alapítvány
• - Szociális: Bona Gent Egyesület, UNICEF
• - Kulturális: Blasco de Alagón Kulturális Alapítvány, Moyet Kulturális Egyesület
Ez néhány hivatalos szövetség és alapítvány, amellyel sok éve együttműködnek. Ugyanakkor aktívan részt vesznek Alcora iskoláinak és sportegyesületeinek népszerűsített helyi rendezvényein is. Ugyanis hisznek abban, hogy közösségük kötődését segítik, és a tapasztalatok megosztásával megtartják az összetartozás érzetét.