A Ragno 1949 óta meghatározó márka az olasz hidegburkolat gyártó vállalatok élvonalában, a magyar piacon 1989 óta vannak jelen és elsősorban a kedvező ár érték arányú és sokszínű termékrepertoáruk miatt kedveltek. Termékeik stílusa követi a belsőépítészeti rendeket, burkolataik hangulata ugyanakkor időtálló eleganciát sugall - valós és azonnali megoldásokat nyújtanak. A több mint 100 termékcsalád között könnyen megtalálja az értékes eleganciát, a nemes klasszikusságot, a vibrálóan vidám színösszeállításokat, a fiatalos és divatos színeket, és nem utolsósorban a természet ihlette felületeket.

A Ragno burkolatok gyártójáról

A Ragno a Marazzi csoport márkája, a nemzetközi Mohawk Industries Inc., a világ legnagyobb burkolat gyártó vállalatának tagja, az olasz kerámiaipar sikertörténetének egyik meghatározó szereplője.
A Sassuolo-ban 1949-ben alapított Ragno az úgynevezett kerámia körzet növekedésének és fejlődésének egyik kulcsfontosságú szereplője. A termelési képességének köszönhetően a 60-as és a 70-es évek ideje alatt a szakismerete és tudása kiterjedt az épületipar különböző szegmenseihez tartozó padló- és falburkolatok gyártására, mind országos, mindpedig nemzetközi szinten.
A 80-as évek elején a csúcstechnológiára fejlesztett és automatizál gyártási folyamatokat vezettek be. Az értékesítési és marketingstratégiák újragondolásával párhuzamosan az ügyfelek és a piac igényei felé orientálódtak. A fogyasztók által kedvelt trendeknek, stílusoknak és ízlésnek megfelelő termékek széles választékát alakították ki.

Ragno - stílus és design

A Ragno termelését olyan pontos és megbízható megoldások jellemzik, amelyek hosszú ideig tartanak, és a fogyasztói ízlésnek megfelelően fejlődik és frissít.

A termékek a kőporcelántól a fehér karosszéria és az üvegmozaik csempékig terjednek.
Alkalmasak padlókhoz, beltéri és kültéri használatra, lakó- és nagyobb igénybevételt jelentő kereskedelmi épületekhez egyaránt. Egy átfogó, és rendkívül speciális termékskála, amely a tervezők és az építészet világának kölcsönhatásaként születet, moduláris és rugalmas megoldásokat kínál otthon és azon túl. A belső és külső, illetve a fal és a padló közötti vizuális folytonosság összehangolt koncepciója, amelyet a magas színvonalú és high-tech gyűjteményekben valósítanak meg. Ez a folyamatosan újraértelmezett termékcsalád a tervezők és a nyilvánosság számára is könnyedén hozzáférhető, így minden típusú tér kiválóan felöltöztethető vele.

{youtube}EM4xzr1gslA{/youtube}

Minőség és környezet

Az ősi gyökerekhez való kötődéssel, szeretettel és tisztelettel a Ragno mindig is vigyázott a Földre és a földre is, mint a kerámia nyersanyagának forrására. Számukra a kerámia szeretete a természet szeretetét is jelenti.
A Ragno a termelési stratégiáját ökológiailag fenntartható mederben tartja, felelősséggel tekint a természetes környezetre és az emberekre.
Az energiaforrások és a természeti erőforrások észszerű, intelligens felhasználása, valamint a legmodernebb technológiákba és növényekbe történő beruházások lehetővé teszi számukra, hogy minimalizálják a káros környezeti hatásokat, újrahasznosítva a hulladékként keletkező anyagokat és a vizet a termelés során.
Ragnonál úgy gondolják, hogy a környezetünk védelme és a munkavállalók szellemi és fizikai egészségének és biztonságának védelme kulcsfontosságú előfeltételként járul hozzá a fenntartható kutatáshoz és fejlesztéséhez való elkötelezettségéhez.

Ecolabel

A Marazzi által 2004-ben elnyert Európai Uniós környezetminőségi jelzés olyan termékeknek ítélhető oda, amelyek megfelelnek a környezetvédelmi előírásoknak. Mint például az energiaforrások és a természeti erőforrások ésszerű felhasználása, az alacsony légköri károsanyag és a szennyvízkibocsátás, a hulladékkezelés és a hatékonyabb fogyasztói tájékoztatás.

LEED

A Ragno termékek egy LEED minősítésű épületben készülnek, ami az épület környezetbarát jellegét és energiahatékonyságát tanúsítja.

CE Marking

A Ragno teljesíti a CE-jelölés használatához szükséges követelményeket. Az ezzel kapcsolatos kereskedelmi dokumentáció egyaránt elérhető a forgalmazók, a szakemberek és a felhasználók számára a weboldalakon.

ISO 9001

A Ragno-nál 1994 óta az ISO9001 szabvány szerint zajlanak a gyártási folyamatok. Az ISO 9001-es szabvány tartalmazza a minőségirányítási rendszerrel kapcsolatos követelményeket. A független tanúsító általi tanúsítás auditálása után a tanúsító kiállít az adott szervezetre egy tanúsítványt, amivel igazolja az ISO 9001 szerint kialakított minőségirányítási rendszer követelményeknek megfelelő működését.

ISO14001

A 2004-es évben a Ragno megkapta az ISO 14001 nemzetközi tanúsítványt is, ami előírja azokat az alapvető szabályokat, amelyekkel egy vállalat hatékony környezetközpontú szemlélettel tudja kialakítani működését, valamint kijelöli az ehhez kapcsolódó eszközöket.

Hidegburkolat gyártás mesterfokon

A Sassuolo-ban 1949-ben alapított Ragno az úgynevezett kerámia körzet növekedésének és fejlődésének egyik kulcsfontosságú szereplője. A termelési képességének köszönhetően a 60-as és a 70-es évek ideje alatt a szakismerete és tudása kiterjedt az épületipar különböző szegmenseihez tartozó padló- és falburkolatok gyártására, mind országos, mindpedig nemzetközi szinten.
A kiváló minőség, a folyamatos megújulás teszi ismertté és népszerűvé a Ragno márkát.