Gyakran merül fel a kérdés, hogy padlófűtéshez, vagy bármilyen más felületfűtéshez miyen burkolatot érdemes választani. A kérdésre a választ cikkünkben olvashatja...

A modern otthonokkal szemben támasztott követelmények egyik legfontosabbika a nagyfokú esztétika teljesülése, ami a fűtési szerelvények elrejtését, és a minőségi, elegáns burkolatok használatát is magába foglalja. Így a korszerű ingatlanokban rendkívül népszerű megoldás a padlófűtés alkalmazása, amit jellemzően hidegburkolattal fednek el.

Padlófűtéshez ajánlott burkolatok

Gyakran merül fel a kérdés, hogy padlófűtéshez, vagy bármilyen más felületfűtéshez milyen burkolatot érdemes választani. A választásnál alapvetően azt kell meggondolnia, hogy a különféle burkolatok nem egyformán jól vezetik a fűtés által leadott hőt. Sőt! Bizonyos burkolatok kifejezetten jól szigetelnek, ami a fűtés hatásfokát nagy mértékben rontja.
Ilyenkor általában hidegburkolatot szoktak ajánlani, mert fának jó a hőszigetelő tulajdonsága, így nagy hőveszteség keletkezik a fűtés során.

Azonban a hidegburkolatok szerkezete, anyaga és hővezető képessége közt is jelentős különbség van. Nem minden burkolat ajánlott padlófűtés fölé.

A hővezető képesség szempontjából a legjobb értékeket a kerámia-csempék és a természetes kőlapok mutatják. Szerencsére ezek közt is számos változatot találhat, ami akár a parketta, vagy a szövetek meleg hangulatát is képes visszaadni!

padlófűtéshez burkolat

A tökéletes választás - kerámia burkolat és padlófűtés

A legjobb kombináció - kiváló hővezető képessége okán - az égetett kerámiából készült csempe és a felületfűtés együttese. Egyenletesen és gyorsan melegszik, és alacsony a hő ellenállása. Ez azt jelenti, hogy a burkolaton keresztül a fűtési rendszer képes a hőjét gyorsan leadni a helyiség levegőjének. Ezen túl jól tárolja a hőt, és ebből adódóan folyamatosan tartja a helyiség hőmérsékletét.
Jó tudni, hogy a padlóburkoló anyagok gyártói kínálnak a felület-fűtésekre optimalizált termék-változatokat is, ezzel megkönnyítve az Ön dolgát. Ezeknek a termékeknek a fejlesztésekor az elsődleges szempontok közt szerepelt a jó hő felvevő és hő leadó képesség.

Kerámia burkolattal Ön energiát és hőt takaríthat meg!

Mivel a csempe nagyon jól vezeti a hőt, így azt csupán néhány fokkal kell magasabb hőmérsékletre fűteni a helyiség levegő-hőmérsékletéhez képest ahhoz, hogy kellő fűtőhatást érjünk el. Amikor a helyiség és a padló hőmérséklete azonos szintet ér el, akkor leáll a hőleadás. Ezt jelenti az önszabályozó hatás.

Válogasson kerámia burkolataink közt

  • Cifre
  • Dual Gres
  • Ibero
  • Marazzi
  • Ragno
  • Sant’Agostino

 

Padlófűtéshez ajánlott burkolat - kerámia

Burkolat ragasztása padlófűtésre

A padlóburkolatok ragasztásához flexibilis (alakváltozásra képes) ragasztó alkalmazása szükséges a hőtágulás miatt.. Ezeknek a ragasztóknak a jelölése C2TE vagy S1, amit a csomagoláson meg lehet találni. Kisebb lapoknál a C2TE ragasztó is jó, de nagyobbaknál kifejezetten az S1 használata javasolt. Ragasztóból, fugázó anyagból, alapozóból és aljzatkiegyenlítőből érdemes egy márka termékeit használni.

Padlófűtés burkolása előtt fűteni kell

A beton alapzat közel 20%-a víz, és a megkötés során ezen felül még további vizet von el a környezetétől. Ha a betont nem fűtik fel kellőképpen a burkolás előtt, akkor az alsóbb rétegeiben víz marad. Ha erre a még vizes aljzatra ráburkolnak, akkor az első fűtés során elindul kifelé a víz, és összegyűlik a beton és a ragasztóanyag közt. Ez a víz idővel felfeszíti a burkolatot a betonról.

Kerámia burkolattal Ön energiát és hőt takaríthat meg!

Mivel a kerámia csempe nagyon jól vezeti a hőt, azt csupán néhány fokkal kell magasabb hőmérsékletre fűteni a helyiség levegő-hőmérsékletéhez képest ahhoz, hogy kellő fűtőhatást érjünk el vele. Amikor a helyiség és a padló hőmérséklete azonos szintet ér el, akkor leáll a hőleadás. Ezt jelenti az önszabályozó hatás.

Kérje szakember segítségét

Amennyiben építkezés vagy felújítás előtt áll, érdemes szakember segítségét kérni a burkolatok kiválasztásában és az elrendezésük megtervezésében is. Egy jó szakember segít a megfelelő szín, mennyiség, és alapanyag meghatározásában is. Így Ön hosszútávon rengeteg bosszankodást és pénzt spórolhat meg.

Kérje szakértő kollégáink segítségét az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, akik megtalálják az Ön és otthona igényeinek leginkább megfelelő burkolatot!
Vagy látogasson el budapesti vagy érdi bemutatótermeinkbe, ahol több száz burkolatcsaládot tekinthet meg élőben!