Emigres Avenue

Gyönyörű strukturált, elegáns felszíne a szoba díszévé válik. Ezzel a modern fali csempével fényűzővé varázsolhatja otthonát.

Oldószermentes, erős koncentrátumú, gyorsan száradó, műgyanta alapozó erős- és vegyes nedvszívóképességű aljzatokra. Cementesztrichek, kálcium-szulfát esztrichek (anhidrit és anhidrit folyékony esztrichek), szárazesztrichek, gipszkartonok, gipszrost lemezek, mész és gipsz vakolatok előkezeléséhez.


sopro kornyezet kimelo tanusitvanysopro nemet minoseg tanusitvanysopro gyorsan szarado tanusitvanysopro homerseklet tanusitvany


Felhasználási terület: Kül- és beltérre, falra, aljzatra

Tulajdonságok: Burkolható körülbelül 10 perc elteltével 23°C-ban

Alkalmazása: Fal- és padlófűtéshez

Anyagszükséglet: Körülbelül 100-200 g/m2


Ásványi ragasztók, habarcsok és szigetelések utólagos alapozására alkalmas szer. Erős nedvszívóképességű aljzatok esetében vízzel hígítható, de gipsz alapú aljzaton vagy folyékony habarcsokra történő felvitelkor hígítatlanul kell használni.

##

Csempe típus: Fali csempe
Felhasználási terület: Beltér
Fagyálló: Nem
Csempe felület: Matt, Strukturált
Csúszásmentes: Nem
Szín kategória: Bézs

További színek 2db

Sopro Alapozó - GD 749


Alapozók és tapadóhidak

Az alapozók és a tapadóhidak a burkolandó felületek szilárdságát növelik, és más fontos fizikai tulajdonságait javítják, valamint a kiegyenlítő rétegek, ragasztók könnyebb megtapadását és bedolgozhatóságát segítik.

Burkolat alapozó, tapadóhíd, kötőhíd

A burkolást végző szakember hiába csinál egy alapos takarítást a burkolás megkezdése előtt, akkor is rengeteg, szemmel nem látható por maradhat a beton felületén.
Az alapozás egyik szerepe az, hogy ezt a felszínen lévő, a szem számára láthatatlan port megkösse, valamint hogy bejusson a felület pórusaiba, és ezáltal meg is erősítse azt, vagy épp alulról érkező párát elzárja.
A megfelelően felhordott alapozóréteg növeli a felület szilárdságát. A mélyalapozó a különböző felületek közti eltérő nedvszívási képességet (abszorpciót) kiegyenlíti, a pórusokat elzárja, így képezve egy úgynevezett tapadóhidat, melynek szerepe a felhordandó rétegek és alapok közti megfelelő tapadás biztosítása. A sokszor érdes felületű kötésközvetítő anyag kül- és beltérben a burkolatok és az aljzatkiegyenlítő réteg felhordása előtt, erőzáró kapcsolatot létrehozó alapozóként használatos.
A kötőhidak segítségével a már meglévő, még jó állapotú hidegburkolatok akár bontás nélkül is átburkolhatók. A filmréteget képző alapozóréteg a meglévő aljzatok felújításakor is használható, nedvszívó és tömör szerkezeteken egyaránt. Az alapozók összetételük szerint csoportosítva lehetnek szintetikus gyanták, diszperziós anyagok, vezetőképes előkenők illetve gyorsalapozók.