Emigres Avenue

Gyönyörű strukturált, elegáns felszíne a szoba díszévé válik. Ezzel a modern fali csempével fényűzővé varázsolhatja otthonát.

Oldószermentes, világosszürke, kvarchomok tartalmú, polimer diszperzió alapú, módosított speciális alapozó. Tapadóhídat képez a sima, nem szívóképes aljzaton csempék és járólapok lerakása előtt.


sopro kornyezet kimelo tanusitvanysopro nemet minoseg tanusitvanysopro kul es belterre tanusitvanysopro hajoepitesi engedelysopro homerseklet tanusitvany


Felhasználási terület: Kül- és beltérre, falra, aljzatra

Tulajdonságok: Száradási ideje 1-2 óra

Alkalmazása: Fal- és padlófűtéshez

Anyagszükséglet: 150 g/m2 az aljzat állapotától függően


Különösen ajánljuk meglévő kerámia burkolatokra. Felhasználható fa, öntött aszfalt, magnézium-esztrich, régi ragasztómaradványok, lakk és PVC padlóra. Alkalmas fal- és padlófűtéshez. Engedélyezett hajóépítési rendszerekhez.##

Csempe típus: Fali csempe
Felhasználási terület: Beltér
Fagyálló: Nem
Csempe felület: Matt, Strukturált
Csúszásmentes: Nem
Szín kategória: Szürke

További színek 2db

Tapadó Primer S - HPS 673


Alapozók és tapadóhidak

Az alapozók és a tapadóhidak a burkolandó felületek szilárdságát növelik, és más fontos fizikai tulajdonságait javítják, valamint a kiegyenlítő rétegek, ragasztók könnyebb megtapadását és bedolgozhatóságát segítik.

Burkolat alapozó, tapadóhíd, kötőhíd

A burkolást végző szakember hiába csinál egy alapos takarítást a burkolás megkezdése előtt, akkor is rengeteg, szemmel nem látható por maradhat a beton felületén.
Az alapozás egyik szerepe az, hogy ezt a felszínen lévő, a szem számára láthatatlan port megkösse, valamint hogy bejusson a felület pórusaiba, és ezáltal meg is erősítse azt, vagy épp alulról érkező párát elzárja.
A megfelelően felhordott alapozóréteg növeli a felület szilárdságát. A mélyalapozó a különböző felületek közti eltérő nedvszívási képességet (abszorpciót) kiegyenlíti, a pórusokat elzárja, így képezve egy úgynevezett tapadóhidat, melynek szerepe a felhordandó rétegek és alapok közti megfelelő tapadás biztosítása. A sokszor érdes felületű kötésközvetítő anyag kül- és beltérben a burkolatok és az aljzatkiegyenlítő réteg felhordása előtt, erőzáró kapcsolatot létrehozó alapozóként használatos.
A kötőhidak segítségével a már meglévő, még jó állapotú hidegburkolatok akár bontás nélkül is átburkolhatók. A filmréteget képző alapozóréteg a meglévő aljzatok felújításakor is használható, nedvszívó és tömör szerkezeteken egyaránt. Az alapozók összetételük szerint csoportosítva lehetnek szintetikus gyanták, diszperziós anyagok, vezetőképes előkenők illetve gyorsalapozók.